söndag 4 oktober 2009

5 i en smäll (helg)

Det blev inte så mycket av fredagsmyset i fredags, istället blev det fredagsfest för flera...
Fredagskvällen började med att jag och Meri gick och åt biffplanka på en mysig restaurang som hette Mest här på Söder. Efter det mötte vi upp Emil som numera bor här i Sthlm och två stockholmare vi mötte förra helgen och gick vidare till en bar som hette Akkurat, tydligen baren med flest olika ölsorter här i Sthlm (lägg på minnet alla ölälskare...). Stället stängde redan kl. ett och vi var inte nöjda ännu så vi gick vidare till en liten bar som hette Kleins i Gamla stan. Det stället stängde tre och då var vi inte nöjda heller så vi drog hem och hade ett litet efterfest och diskuterade djupa frågor såsom skillnader mellan Sverige/Finland/Norge och hur män och kvinnor tänker och fungerar. Det över en ospetsad kopp te! Ja, väldigt smart idé att dricka te på efterfest istället för sprit, man mår oftast mycket bättre dagen efter och mysfaktorn är på topp! ;)
Hursomhelst funkade inte riktigt teét den här gången och vi vaknade typ kl. halv tre nästa dag och gick runt som zombies hela dagen. Det enda vettiga vi gjorde var att gå och sola, skönt med lite värme, ljus och lite färg på kroppen. Det får mig att längta ännu mer efter att resa iväg till ett soligt land! Har haft riktigt resfeber på sistone... Och visste ni förresten att dom har dubbelrum med solarier här i Sthlm? Ganska kul när man kan ligga och prata med varann på samma gång man solar! I dagens stressade värld så måste man såklart kunna göra något vettigt på samma gång när man bara ligger och solar, hehe...
När vi hade solat klart så åkte vi in till Medborgarplatsen och mötte upp Sara & Elin (mina klasskompisar) på en lugn men modern bar som hette Hellströms. Där spelade vi jag-har-aldrig (det spelet förföljer tydligen mig och Meri, vi blir tvungna att spela det minst en gång per vecka nuförtiden...) och efter vi hade "förfestat" klart där så gick vi till Göta Källare, en stor nattklubb också här på Söder. Bra musik och jättestort dansgolv (mer som en danssal...) så det blir garanterat flera besök där!

Ja, det var helgen i ett nötskal. 5 barer/pubar/nattklubbar på 1 helg är väl inte så illa... Men så stort utbud det är i den här stan så måste man ju börja i någon ände så man kommer fram till vad som faller en i smaken!

Här är några bilder från helgen...






En riktigt lyckad helg faktiskt! Nu sitter jag med en kopp chai-te och ska börja dra mig mot sängen. Det är otroligt hur mycket sömn och energi du kräver för att klara av en hel dag med dans. Samma gäller maten, du måste äta så mycket energirik mat för att ta igen all energi du bränner varje dag, annars orkar man inte hålla sig vaken en hel dag typ. Som tur är ska vi ha kostrådgivning om några veckor, det blir intressant!

Godnatt alla och hoppas ni haft en trevlig helg!

Inga kommentarer: